Telemea de cânepă
INGREDIENTE
1 conservă de 300 g năut
300 ml lapte de migdale (sau alt lapte vegetal)
50 g semințe decorticate de cânepă
20 g fulgi de drojdie inactivă
2 Lg zeamă de lamâie
3 Lg agar-agar
sare și piper după gust
INSTRUCȚIUNI
1.Se adaugă semințele de cânepă și năutul în robotul de bucătărie.
2.Se pulsează la viteza maximă pentru 3 min.
3.Se adaugă 150 ml lapte de migdale, zeama de lămâie, fulgii de drojdie și sarea.
4.Se blenduiesc împreună la viteza maximă pentru 1-2 minute.
5.Se amestecă 150 ml lapte de migdale cu agar-agar. Se adaugă peste compoziția cu năut.
6.Se încălzește la foc mic, amestecând încontinuu, până când se desprinde de pe marginea vasului.
7.Se pune compoziția într-un vas dreptunghiular și se dă la rece pentru a se închega.
8.Telemeaua de cânepă se păstrează la rece timp de 5 zile.
Telemeaua de cânepă este gata de savurat. Neapărat trebuie s-o încercați și voi!


