Salată cu dovlecel, ardei, semințe de cânepă și crutoane
INGREDIENTE
2 dovlecei (normali sau zucchini)
100 grame rucola
1 ardei galben
½ ceapă roșie
1 lingură semințe de cânepă
1 lingură de semințe de floarea soarelui
Coaja rasă de la o jumătate de lămâie
1 lingură de ulei din semințe de cânepă
Zeama de la o jumătate de lămâie
Sare și piper
Câteva felii de lămâie (opțional)
30 grame parmezan tăiat în fâșii subțiri (opțional)
INSTRUCȚIUNI
1.Dovleceii se spală bine sub jet de apă rece, apoi se usucă într-un prosop de bucătărie.
2.Se taie în bucăți, cât mai subțiri posibil.
3.Prepararea dressingului: într-o ceșcuță se amestecă uleiul de cânepă cu zeama de lămâie, sarea și piperul.
4.Într-un bol se adaugă dovleceii, rucola, ardeiul și ceapa tăiată fâșii. Opțional, se pot adăuga și câteva felii de lămâie, care înainte de servire vor fi stoarse peste salată pentru un plus de prospețime.
5.Salata se asezonează cu semințe de cânepă și coajă de lămâie, iar dressingul se adaugă cu 2 – 3 minute înainte de servire. Mai mult decât atât, câteva fâșii de parmezan rase fin pe deasupra transformă Salata cu dovlecel, ardei, semințe de cânepă și crutoane într-un preparat elegant.
Salata cu dovlecel, ardei, semințe de cânepă se poate servi și cu crutoane.
Savurează salata cu dovlecel, ardei, semințe de cânepă și crutoane împreună cu cei dragi. Este foarte gustoasă!