Telemea de cânepă

Mică
15
min
Porții
2
PRINTEAZĂ REȚETA

Ingrediente

1 conservă de 300 g năut

300 ml lapte de migdale (sau alt lapte vegetal)

50 g semințe decorticate de cânepă

20 g fulgi de drojdie inactivă

2 Lg zeamă de lamâie

3 Lg agar-agar

sare și piper după gust

Instrucțiuni

Se adaugă semințele de cânepă și năutul în robotul de bucătărie.

Se pulsează la viteză maximă pentru 3 min.

Se adaugă 150 ml lapte de migdale, zeama de lamaie, fulgii de drojdie și sarea.

Se blenduiesc împreună la viteză maximă pentru 1-2 minute.

Se amestecă 150 ml lapte de migdale cu agar-agar. Se adaugă peste compoziția cu năut.

Se încălzește la foc mic, amestecând încontinuu, până când se desprinde de pe marginea vasului.

Se pune compoziția într-un vas dreptunghiular și se dă la rece pentru a se închega. Se păstrează la rece timp de 5 zile.

0 comentariu

Comentariul tău a fost trimis pentru aprobare!
Trimite comentariu
Te rugăm să aștepți ...

ALTE REȚETE DELICIOASE

Cele mai căutate produse