Paste cu parmezan, busuioc, semințe de cânepă și toping cu ulei din semințe de cânepă cu Busuioc/Usturoi

Mică
15
min
Porții
2
PRINTEAZĂ REȚETA

Ingrediente

200 g paste tip penne colorate

1-2 căței de usturoi

2-3 linguri ulei de cânepă

1 lingură ulei de măsline

1/2 linguriță oregano uscat

Ardei iute  după gust

Un vârf cuțit sare și piper proaspăt măcinat

2 linguri parmezan ras

1 lingură de semințe de cânepă

Pentru platting:

Parmezan ras

Frunze de busuioc sau pătrunjel verde

Instrucțiuni

Paste cu parmezan, busuioc, semințe de cânepă și toping cu ulei din semințe de cânepă cu Busuioc/Usturoi

Fierbem pastele în 2 l de apă cu sare conform timpului  de preparare scris pe ambalaj,  astfel încât la final să avem paste al dente, perfecte ca textură și gust.

  1. Se scot pastele, se scurg și se clătesc în apă rece. Într-un bol mare pune 50 ml de ulei de cânepă (simplu, cu chili, busuioc sau usturoi), 1-2 căței de usturoi tocați foarte mărunt, sare, ardei iute (după gust) și piper proaspăt. Când pastele sunt al dente, le scurgem și le adaugăm în castron. Amestecăm bine ingredientele, și asta e tot, prânzul e gata în 10-15 minute.

 

  1. Între timp se curăță usturoiul și se zdrobește cu lama unui cuțit. Într-o tigaie cu fund gros se incinge uleiul de măsline și apoi adăugați usturoiul tocat și ardeiul curățat de semințe și tocat și rumeniți la foc mic (este foarte important sa nu se ardă usturoiul) cca 2-3 min. Strecurați pastele și transferați-le în tigaie, amestecați bine, cât să se acopere complet de uleiul aromat.

 

  1. Se servesc cu parmezan și semințe de cânepă și se orneaza cu frunzulițe de busuioc.

0 comentariu

Comentariul tău a fost trimis pentru aprobare!
Trimite comentariu
Te rugăm să aștepți ...

ALTE REȚETE DELICIOASE

Cele mai căutate produse

Prin navigarea pe acest site, acceptati utilizarea COOKIE-urilor. De asemenea, puteti opta ca browserul dvs. sa nu utilizeze cookie-uri! Mai multe informatii

Cookie sunt utilizate pentru a monitoriza actiunile care le-ati realizat pe site. Prin continuarea navigarii acceptati utilizarea cookie-urlor sau puteti sa va oferiti acordul prin apasarea butonului "Accept".

Inchide (Close)