Paste cu parmezan, busuioc, seminte de canepa si toping cu ulei din seminte de canepa cu Busuioc/Usturoi

Mică
15
min
Porții
2
PRINTEAZĂ REȚETA

Ingrediente

200 g paste tip penne colorate

1-2 catei de usturoi

2-3 linguri ulei de canepa

1 lingura ulei de masline

1/2 lingurita oregano uscat

Ardei iute  dupa gust

Un varf cutit sare si piper proaspat macinat

2 linguri parmezan ras

1 lingura de seminte de canepa

Pentru platting:

Parmezan ras

Frunze de busuioc sau patrunjel verde

Instrucțiuni

Fierbem pastele in 2 l de apa cu sare conform timpului  de preparare scris pe ambalaj,  astfel incat la final sa avem paste al dente, perfecte ca textura si gust.

  1. Se scot pastele, se scurg si se clatesc în apa rece. Intr-un bol mare pune 50 ml de ulei de canepa (simplu, cu chili, busuioc sau usturoi), 1-2 catei de usturoi tocati foarte marunt, sare, ardei iute (dupa gust) si piper proaspat. Cand pastele sunt al dente, le  scurgem si le adaugam in castron. Amestecam bine ingredientele, si asta e tot, pranzul e gata in 10-15 minute.

 

  1. Intre timp se curata usturoiul si se zdrobeste cu lama unui cutit. Intr-o tigaie cu fund gros se incinge uleiul de masline si apoi adaugati usturoiul tocat si ardeiul curatat de seminte si tocat si rumeniti la foc mic (este foarte important sa nu se arda usturoiul) cca 2-3 min. Strecurati pastele si transferati-le in tigaie, amestecati bine, cat sa se acopere complet de uleiul aromat.

 

  1. Se servesc cu parmezan si seminte de canepa si se orneaza cu frunzulite de busuioc.

0 comentariu

Comentariul tău a fost trimis pentru aprobare!
Trimite comentariu
Te rugăm să aștepți ...

ALTE REȚETE DELICIOASE

Cele mai căutate produse