Paste cu parmezan, busuioc, semințe de cânepă și toping cu ulei din semințe de cânepă cu Busuioc/Usturoi
INGREDIENTE
200 g paste tip penne colorate;
1-2 căței de usturoi;
2-3 linguri ulei de cânepă;
1 lingură ulei de măsline;
1/2 linguriță oregano uscat;
Ardei iute după gust;
Un vârf cuțit sare și piper proaspăt măcinat;
2 linguri parmezan ras;
1 lingură de semințe de cânepă.
Pentru platting:
Parmezan ras;
Frunze de busuioc sau pătrunjel verde.
INSTRUCȚIUNI
Fierbem pastele în 2 l de apă cu sare conform timpului de preparare scris pe ambalaj, astfel încât la final să avem paste al dente, perfecte ca textură și gust.
1.Se scot pastele, se scurg și se clătesc în apă rece. Într-un bol mare pune 50 ml de ulei de cânepă (simplu, cu chili, busuioc sau usturoi), 1-2 căței de usturoi tocați foarte mărunt, sare, ardei iute (după gust) și piper proaspăt. Când pastele sunt al dente, le scurgem și le adaugăm în castron. Amestecăm bine ingredientele, și asta e tot, prânzul e gata în 10-15 minute.
2.Între timp se curăță usturoiul și se zdrobește cu lama unui cuțit. Într-o tigaie cu fund gros se încinge uleiul de măsline și apoi adăugați usturoiul tocat și ardeiul curățat de semințe și tocat și rumeniți la foc mic (este foarte important sa nu se ardă usturoiul) cca 2-3 min. Strecurați pastele și transferați-le în tigaie, amestecați bine, cât să se acopere complet de uleiul aromat.
3.Se servesc cu parmezan și semințe de cânepă și se ornează cu frunzulițe de busuioc.
Savurează Pastele cu parmezan, busuioc, semințe de cânepă și toping cu ulei din semințe de cânepă cu Busuioc/Usturoi împreună cu cei dragi. Sunt delicioase!